Kako postati koordinator

Flattr this!

  1. Prijava – Željo po prevzemu mesta koordinatorja (ali sokoordinatorja) lahko izraziš v dokumentu Vloga za sodelovanje. Predpogoj za prevzem te funkcije je članstvo v društvu Duh časa, torej izpolniš pristopno izjavo za člane.
  2. Vzpostavitev stika – Ustrezni koordinator bo s teboj vzpostavil stik in predlagal datum prvega intervjuja, kjer te bomo bolje spoznali (posebno, če si nov član). Ocenili bomo tvoje poznavanje društva in njegovih načel, poznavanje področja dela skupine, za katere koordinatorstvo se prijavljaš in ti omogočili, da bolje spoznaš enega od obstoječih koordinatorjev, s katerim boš redno sodeloval/-a.
  3. Intervju – Koordinatorstvo s teboj opravi osebni razgovor. Če ocenimo, da imaš dovolj znanja za prevzem mesta koordinatorja (ali sokoordinatorja), ti bomo podrobno predstavili tvojo vlogo in te seznanili z ustreznimi orodji za koordiniranje. Prav tako ti bomo omogočili, da izraziš lastne zamisli in predloge za opravljanje vloge koordinatorja.
    Če koordinatorstvo meni, da še nimaš potrebnega znanja za ta položaj, bo tvoja vloga začasno pridržana. To obdobje lahko izkoristiš za poglobitev znanja, hkrati pa moraš koodinatorstvo sproti obveščati o napredku. Ko boš izpolnil/a vse predpogoje, bo sledil drugi intervju.
  4. Uradna potrditev – Ko se koordinatorstvo odloči, da si primeren/-na kandidat/-ka, podpišeš dokument ˝Izjava koordinatorja˝ in s tem uradno prevzameš želeno funkcijo.