Projekt Računalniki gre s polno paro naprej!

Flattr this!

Vzeli smo si krajši oddih, zdaj pa smo, polni novih moči, spet tu, da pomagamo družinam in posameznikom v stiski. V mesecu dni smo namreč (med “oddihom” :)) prejeli cel kup računalnikov in dodatne opreme, ki bo še kar nekaj let služila vsem, ki bodo deležni naše pomoči. V prihodnjih dneh se bomo prostovoljci iz Ljubljane in okolice zbrali v naših prostorih na Viču ter se lotili temeljite obnove vsega, kar smo do zdaj zbrali. Predvidevamo, da bomo lahko z brezhibnim računalniškimi kompleti (PC, monitor, tipkovnica, miška) že v začetku leta osrečili vsaj 25 družin v finančni stiski.

Na tem mestu gredo pohvale najprej podjetju Studio Moderna, ki nam je zopet odstopilo povsem brezhibne računalnike (tokrat 8 kosov). Kot zgledno podjetje nam tako že kažejo neko vedenje, ki je v svetu dobička sicer povsem neobičajno: brez koristoljubja pomagati drugim. Verjamemo, da bodo še mnoga podjetja sledila zgledu Studia Moderna in odpisane opreme ne poslala na uničenje, ampak raje tja, kjer bo v pomoč drugim.

Potem je tu še revija Računalniške novice, kjer so nam velikodušno odstopili oglasni prostor, po novoletni “čistki” v podjetju pa tudi podarili 6 računalnikov in cel kup različne računalniške opreme, ki je šla v odpis. Poleg tega prejemnikom naših računalnikov podarijo tudi darilo – brezplačen izvod Računalniških novic in možnost brezplačne naročnine na revijo za 6 mesecev. 

Vendar pa je tu še cela množica posameznikov, ki se je zagrizeno zavzela za našo dejavnost. Posebej izstopa Tadej, ki nam je že pred časom dostavil za cel prtljažnik različne opreme, celo popolnoma nove torbe za prenosnike in nekaj strežniške opreme, ki jo bomo med drugim uporabili tudi za širjenje brezplačnega brezžičnega omrežja Wlan Slovenija. Potem je tu Gregor iz Kranja, ki nam je na začetku januarja sam dostavil kar 9 računalnikov, 2 monitorja in kar 3 škatle mišk, tipkovnic ter druge rač. opreme, ki jo je zbral z različnih koncev. Potem so tu še Frenk, Tadeja, Tomaž, Matej, Nina, Dijana, Lana, Murka, Andrej … seznam je dolg.

Novo leto je torej poleg nemirov v naši državi in s tem morda prvih korakov k nujnim družbenim spremembam, prineslo tudi nove možnosti za pomoč tistim, ki pomoč resnično potrebujejo. Pridruži se tudi ti naši akciji in nam pomagaj pomagati drugim.

Vse informacije o projektu in možnostih sodelovanja najdete na strani projekta Računalniki za socialno ogrožene.

6 People reacted on this

 1. Doma imam nekaj odvečnih katodnih monitorjev (15 in 22 inčnih). Vsi delujejo. Zanima me kam zadevo pripeljem oziroma koga kontaktiram, če vas oprema te vrste sploh zanima. FTW!

 2. Imam račualnik TRON Computers, letnik 1995, monitor Relisys in tiskalnik HP DeskJet 690C. Vse deluje, razen CD; tiskalnik včasih ne potegne papirja (zglajena kolesca).
  Je kakšna možnost, da ta oprema pride do vas. Živim namreč v osrčju Slovenskih goric.
  Pričakujem odgovor.
  LP: J.Š.

 3. Prejmite vse čestitke za vašo idejo in pripravljenost pomagati drugim!!!
  Tudi jaz imam kar nekaj te opreme in bi jo ob prvi priliki pripeljal.
  Prosim sporočite lokacijo in ob kateri uri ste običajno tam…
  Ali pa še bolje kakšo kontaktno številko.

  Veliko uspehov!
  m

 4. Čestitam za čudovito akcijo,tudi jaz bi podaril tiskalnik, računalnik, ekran in vse kar paše zraven..tipkovnica.., če mi sporočite kam in kje vse to oddamo.

 5. Ideja je čudovita v vsakem pogledu in čestitam vam! Le vztrajajte naprej!

  Le na nekaj bi vas rad spomnil: nekega dne računalnik “crkne”… In (mislim predvsem na otroke!) žalost in razočaranje pred temnim zaslonom bosta še bolj močna, kakor občutek sreče ob prejetju “svojega” računalnika. Rad verjamem, da ste že sami pomislili na to opcijo in da imate pripravljeno rešitev.

Comments are closed.