Računalniki za vse @ Festival Proste volje

27. 5. 2015 Mitja Jež Comments

Flattr this!

Vabimo vas na predstavitev projekta Računalniki za vse, ki bo potekala v petek, 29. maja 2015 med 10. in 13. uro v sežanskem parku pri Starem gradu v okviru dogodka Festival Proste volje.

Namen projekta, ki ga izvajamo s pomočjo donacije Norveškega mehanizma, je podpora razvoju dejavnosti Računalniki za socialno ogrožene (ki jo izvaja Društvo Duh časa) in dejavnosti Društva Vez-je.

Društvi zbirata rabljeno računalniško opremo, njihovi prostovoljci jo ponovno usposobijo s pomočjo odprtokodnih programov ter podarijo socialno ogroženim posameznikom, družinam in neprofitnim organizacijam.

V sodelovanju s Centrom za socialno delo Sežana, partnerjem v projektu, in drugimi lokalnimi organizacijami in društvi, ki dogodek organizirajo z namenom predstavitve prostovoljstva v lokalnem okolju v okviru nacionalnega tedna prostovoljstva, vas vabimo, da si predstavitev našega dela ogledate v živo in tudi sami po svojih močeh prispevate.

V sklopu dogodka bomo:

  • zbirali rabljeno računalniško opremo,
  • prikazali strojno in programsko usposabljanje,
  • podarili računalnike socialno ogroženim in neprofitnim organizacijam,
  • povabili Kraševce k sodelovanju pri vzpostavitvi dejavnosti v vašem okolju.

Med 11. in 12. uro vas vabimo na predstavitev vizije razvoja dejavnosti na Krasu. Predstavitev bo potekala v prostorih taborniške hišice v sežanskem parku pri Starem gradu.

Prostovoljci, ki projekt izvajamo, pozivamo Kraševce: “Prinesite nam v petek dopoldne v sežanski park pri Starem gradu k naši stojnici svoj odslužen računalnik. Skupaj ga bomo očistili, mu vlili novih moči in ga pripravili tako, da bo lahko še dolgo osrečeval nekoga, ki si ga sicer sploh ne bi mogel privoščiti. Oglejte si naše delo in spoznajte iz prve roke, kako preprosto je pripraviti računalnike, da so hitri, varni, zanesljivi, opremljeni z vsemi potrebnimi programi (prevedenimi tudi v slovenski jezik), povrhu vsega pa še brezplačni! To nam omogoča t. i. odprtokoden pristop, s katerim so bile programske rešitve, ki jih uporabljamo, izdelane.” Kontaktni osebi:

  • Matjaž Ugovšek (Društvo Duh časa), matjaz.ugovsek@duh-casa.si, tel.: 041 256 265
  • Mojca Volk (Center za socialno delo Sežana), mojcavolk1@gmail.com, tel.: 051 338 195

Obvestilo za javnost – Sežana RzV_300px Barvna mala EGP-in-NOR-300x95