Na Eko pikniku v Žalcu je bilo luštno

Flattr this!

Obstaja Rek, ki pravi, da male stvari, ki jih lahko naredimo, nekomu drugemu lahko pomenijo vse. Da je temu tako, smo se prepričali prejšnjo soboto na Eko pikniku v Žalcu, ko se nas je pet članov društva odpravilo na pot. S seboj smo imeli tudi darilo – računalnik za družino v stiski.

eko park Nivo

Park Njiva je z živo mejo ograjena oaza narave, z ribniki in živalmi ter hribčkom, na katerem je postavljena celo hiška iz industrijske konoplje. Povsod naokoli so bile ob tej priložnosti stojnice organizacij, ki se ukvarjajo z zdravim življenjem in ohranjanjem okolja. Tako smo se naučili marsikaj o vidrah, veganski prehrani, vsestranski konoplji in nenasilni komunikaciji.

Pogled z druge strani jezerca
Pogled z druge strani jezerca

Za prostovoljni prispevek, je bil na voljo tudi veganski golaž, imeli smo možnost uživati v kitajski masaži, zvočni kopeli, gong terapiji … Ni manjkalo stojnic z domačimi eko izdelki, predavanj o samooskrbi, zeliščarstvu, eko gradnjah in raznih delavnic ki so popestrile dogajanje. V piramidi, zgrajeni iz konopljinega betona (t.i. “hempcrete”), se je tudi odvijal del programa.

piramida, zgrajena iz industrijske konoplje (foto: Borut Birsa)

Kljub številnim stojnicam, pa je bilo vseeno v parku zelo prijetno, saj so bili razstavljalci lično razporejeni po celotni okolici in niti ni bilo gneče.

stojnice so bile lepo vpete v okoliš

Organizatorji so poskrbeli za izredno pisan program, ki je zbližal vse generacije v spoznavanju nekaterih možnosti in rešitev za boljši jutri. Poskrbeli so tudi za najmlajše. Na odru je pel Spidi, imeli pa so tudi čarodeja, ki je zabaval otroke.

nadobudni čarodej v akciji (foto: Borut Birsa)

Eden od teh otrok je bila tudi mala princesa v roza krilcu. Njej in njeni petčlanski družini smo prinesli računalniški komplet z LCD monitorjem, brezžično tipkovnico in miško ter povsem novimi akumulatorskimi baterijami. Spoznali smo se s toplimi stiski rok in zamrznili prijeten trenutek s fotografijo.

Računalnik je šel v prave roke
Računalnik je šel v prave roke

Družini želimo vse najboljše, če pa ste ji pripravljeni pomagati tudi vi, potem pišite Branki Šket na e-naslov brankapri@gmail.com da vas poveže z njimi.

Zahvaljujemo se vsem na Eko pikniku za prijetno sobotno dopoldne.