Kamp Kramp – tabor v duhu časa

Flattr this!

Od srede, 24. do nedelje 28. julija društvo Duh časa pripravlja tabor v Mali Slevici pri Velikih Laščah. Druženje bo potekalo na zemljišču, ki nam ga je za to priložnost prijazno odstopila lastnica ga. Marija. Na naslovu Mala Slevica 3 se nahajajo trije objekti: gospodarsko poslopje (nekoč razrez lesa), stara kmečka hiša s črno kuhinjo in še ena novejša, nedokončana hiša. Vse skupaj obdajajo srednje velik travnik in nekaj dreves, na parceli pa se nahaja tudi izvir čiste studenčice.

travnik s poslopji v ozadju

Tabor bo namenjen izvajanju naših aktivnosti ob prijetnemu druženju. Tako bomo skupaj načrtovali naše delovanje v prihodnjih mesecih, prevajali bomo Frescovo knjigo The best that money can`t buy, pripravljali razpisne pole za projekt RSO, večere bomo tudi začinili s filmskimi projekcijami, prezentacijami in glasbenimi nastopi. Dogajanje se bo odvijalo spontano, program pa bomo oblikovali sproti. Na prizorišču je na voljo kar nekaj lesa in orodja, s katerim bomo že prvi dan izdelali nekaj klopi, stolov in še kakšno mizo, tudi zato, da se bodo obiskovalci na večernih projekcijah imeli kam usesti.

notranjost največjega poslopja

Odločili smo se tudi, da bomo pomagali lastnici pri sanaciji najstarejše hiše. Zaradi podtalnice in poroznih temeljev, je namreč notranjost te hiše vlažna. Na dveh straneh bomo s krampi (odtod navdih za ime tabora 😀 ) odkopali temelj, da se posuši in pripravi na sanacijo. Prav tako se bomo lotili manjših popravkov v tej stavbi, ki jo lastnica namerava spraviti pod spomeniško varstvo, v njej pa urediti krajevni muzej.

ena od hiš izvira iz 19. stoletja

Vabimo vse, da se nam pridružite in preživite nekaj prijetnih dni v družbi prijetnih ljudi. S seboj prinesite kakšno odejo, spalno vrečo, jedilni pribor in kakšen priboljšek, sicer pa bomo imeli skupno kuhinjo, ki jo bomo vodili s prostovoljnimi prispevki. Lahko pridete zgolj na krajši oddih, lahko pa nas presenetite tudi s kakšno svežo idejo, predlogom za našo organizacijo, ali pa se nam pridružite pri kakšni od delavnic, ki jih bomo izvajali. Veseli bomo prav vsakega obiska. Za dodatne informacije pišite Simoni na simona.knavs@duh-casa.si. Vabljeni!

Zemljevid do Male Slevice:


Oglej si na večjem zemljevidu