Študentska arena

Flattr this!

Tudi letos smo gostovali na Študentski areni z dejavnostjo Računalniki za socialno ogrožene. Organizator je poskrbel, da so vsi udeleženci bili seznanjeni z našim delom in jih je tudi pozval, da nam prinesejo računalnike, ki jih več ne potrebujejo. Podjetje Zeos nam je že ob samem začetku priskrbelo kar za “en kubik” računalniške opreme. Žal pa je bilo vse v okvari in nerešljivo, saj je šlo za povsem neuporabno opremo, verjetno s strani kakega podjetja, katerega zaposleni so poskrbeli, da so šle v smeti res le nedelujoče naprave.

naša info točka

Vseeno pa se je javilo kar nekaj posameznikov, ki so nam v treh dneh trajanja Arene prinesli 6 računalnikov, 5 monitorjev ter še cel kup mišk, tipkovnic in razne druge opreme. Na licu mesta smo letos žal uspeli obnoviti le dva računalnika, ki smo ju skupaj s pripadajočo opremo predali Študentski svetovalnici. Ta jih bo podarila študentom v stiski. Smo pa iz na Areni zbrane opreme izločili tisto, ki je še kazala kakšne znake življenja in jo prepeljali v našo delavnico na OŠ Bičevje. Tam bomo poskusili obnoviti, kar se še obnoviti da.

obnovljena računalnika

Študentsko areno je sicer letos obiskalo okoli 21.000 obiskovalcev, na naši info točki pa smo imeli ves čas polne roke dela. Mimoidoči so pokazali veliko zanimanje tudi za naše ostale projekte (predstavitve smo ves čas predvajali na TV), še posebej pa za oddajo Zdaj pa dost in naš Triglavski urbani vrt.

 

koš neuporabnega