Hvala, ker nam pomagate pomagati!

Flattr this!

Prostovoljci projekta Računalniki za socialno ogrožene se želimo v temle zapisu v imenu prejemnikov naše pomoči iskreno zahvaliti VSEM, ki ste projekt podprli in ga s tem spravili v polno življenje. Veliko Vas je in to nas iskreno veseli! Zahvala gre Vam, ki ste občutno pomagali pri širjenju glasu. Zahvala gre vsem donatorjem rabljene računalniške opreme. Vsakemu posamezniku posebej, ki si se odločil in si Zate več neuporabno računalniško opremo namesto, da bi jo preprosto odvrgel, predal sodelavcem projekta, da jo usposobijo za ponovno uporabo. Zahvala gre tudi organizacijam in podjetjem, kjer ste spoznali, da je mogoče kljub dilemam o varovanju osebnih in poslovnih podatkov v ustaljene načine odpisa vriniti še en korak, za katerega mi z veseljem poskrbimo. Zahvaliti se želimo vsem, ki reciklažo omogočate s tem, da sodelujete kot sodelavci pri servisiranju, vodenju lokalnih središč, prevozih … in seveda razvijalcem odprtokodnih programskih sistemov in orodij. Na mestu je velika zahvala vsem, ki nam pomagate stopiti v stik z družinami in posamezniki v stiski, katerim je projekt namenjen. In ne nazadnje zahvaljujemo se vsem prejemnikom računalnikov, ki na loteriji življenja stavite Vaše predragocene atome upanja na naši stavnici.

HVALA!!!

Naša vizija je, da reciklaža računalniške opreme postane redna dejavnost in se razširi po vsej Sloveniji. In vsakič znova, ko smo v stiku z Vami – vsakim izmed Vas posebej – utrjujemo prepričanje, da je uresničljiva. Projekt je mlad, zato se vam še posebej zahvaljujemo za vse Vaše povratne informacije, za predloge in raznovrstno podporo pri vsakodnevnem delu in nadaljnjem razvoju.

Čeprav Nas življenje rado zapleta v stanja strahu in obupa, naj Vam vaš čeprav mali a zelo pomemben korak sodelovanja tokrat v tem projektu, kot pravi Naš pesnik, prižge luč na poti v svetlejši jutri!

Naš objem!

        LJUDJE, PRIŽGIMO LUČ!

LJUDJE, PRIŽGIMO LUČ! Naj luč na ceste sije!
Iz oken vsake hiše
naj prek dežel in mej
srebrno cesto riše,
da bomo šli po njej.
PRIŽGIMO LUČ, LJUDJE! Naj luč na ceste sije!

LJUDJE, PRIŽGIMO LUČ! Naj luč na ceste sije!
Za otroke naše male:
ko njihov bo ta svet,
naj vrt jim bo, ne skale,
kot bil milijon je let.
PRIŽGIMO LUČ, LJUDJE! Naj luč na ceste sije!

LJUDJE, PRIŽGIMO LUČ! Naj luč na ceste sije!
Prižgimo jo vsi hkrati, po celem svetu hkrati,
da bodo – kdove odkod –
utrujeni soldati
domov spet našli pot.
PRIŽGIMO LUČ, LJUDJE! Naj luč na ceste sije!

LJUDJE, PRIŽGIMO LUČ! Naj luč na ceste sije!
Naj sveti kdo ve kam,
saj kdaj že plamen sveče
pokaže pot do sreče,
človeku, ki je sam.
PRIŽGIMO LUČ, LJUDJE! Naj luč na ceste sije!

         Frane Milčinski Ježek: Preprosta Ljubezen, Sanje 2008