Računalniki za vse v Novem mestu

Flattr this!

Vabimo vas na predstavitev projekta Računalniki za vse, ki bo potekala v sredo, 22. aprila 2015 med 9. in 12. uro na Glavnem trgu v Novem mestu v okviru dogodka ob Dnevu zemlje.

logo-racunalniki-za-vse

Namen projekta, ki ga izvajamo s pomočjo donacije Norveškega mehanizma, je podpora razvoju dejavnosti Računalniki za socialno ogrožene (ki jo izvaja Društvo Duh časa) in dejavnosti Društva Vez-je.

Društvi prostovoljcev zbirata rabljeno računalniško opremo, jo ponovno usposobijo ter podarijo socialno ogroženim posameznikom, družinam in neprofitnim organizacijam.

V sodelovanju z DRPDNM – Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, partnerjem v projektu in novomeškimi osnovnimi šolami, ki dogodek organizirajo v sodelovanju s Komunalnim podjetjem Novo mesto, vas vabimo da si predstavitev našega dela ogledate v živo in tudi sami po svojih močeh prispevate.

V sklopu dogodka bomo:

  • zbirali rabljeno računalniško opremo,
  • prikazali strojno in programsko usposabljanje,
  • podarili računalnike končnim prejemnikom in
  • povabili novomeščane k sodelovanju pri vzpostavitvi dejavnosti v Novem mestu.

Prostovoljci, ki projekt izvajamo, pozivamo novomeščane: “Prinesite nam v sredo dopoldne na Glavni trg svoj odslužen računalnik. Skupaj ga bomo očistili, mu vlili novih moči in ga pripravili tako, da bo lahko še dolgo osrečeval nekoga, ki si ga sicer ne bi mogel privoščiti. Oglejte si naše delo in spoznajte iz prve roke, kako preprosto je pripraviti računalnike, da so hitri, varni, zanesljivi, opremljeni z vsemi potrebnimi programi (prevedenimi tudi v slovenski jezik), povrhu vsega pa še brezplačni!”

FB dogodek: https://www.facebook.com/events/1582001195387715/

Barvna mala EGP-in-NOR-300x95