Open Way konferenca v Novem mestu

17. 4. 2015 Mitja Jež Comments

Flattr this!

Open Way
24. aprila 2015 bo v Novem mestu zopet potekala največja neprofitna odprtokodna konferenca v Sloveniji, ki jo prostovoljno organizira skupnost – za skupnost. Odprtokodna konferenca Open Way poleg promoviranja odprte kode v računalništvu spodbuja tudi odprtost na drugih področjih.

Open Way povezuje, ozavešča in odpira poglede na odprtokodne poglede vredne širjenja.

maker_space

Letošnji Open Way bo gostil Podjetniški inkubator Podbreznik. Del dogajanja bo potekal tudi v zanimivi in izvirni “pisarni na prostem”, imenovani Open Office.

Nastopilo bo 14 gostujočih predavateljev, med njimi dva iz tujine. Teme pa bodo obsegale od pregleda novih računalniških in elektro smernic, do boja za odprtost in etiko v medijih.

odprta_pisarna

Poleg poslušanja zanimivih predavanj, pa se bodo udeleženci lahko tudi naučili novih veščin izdelovanja lastnih projektov z Drupalom, programiranja semaforjev z Arduino mikrokrmilniki ter popularnega front-end ogrodja Bootstrap na SmartNinja delavnici.

Dogodek se bo zaključil s piknikom, na katerem bo ogromno priložnosti za spoznavanje in mreženje, ki lahko vodijo do novih odprtkodnih idej, projektov ali poslovnih priložnosti.

Več informacij in brezplačne vstopnice so na voljo na openway.si
Novo Mesto