ZDAJ PA DOST`!!! – festival za spremembe

Flattr this!

Začenjamo s pripravami na septembrski festival neodvisnega dokumentarnega filma, ki bo nosil ime “ZDAJ PA DOST`!” (oglejte si posodobljeno predstavitev na vstopni strani) Festival bo trajal od četrtka, 13.9. do nedelje, 16.9., na vseh prizoriščih bo ogled filmov brezplačen, program pa bo sledeč:

četrtek, 13.9., ob 20h projekcija dok. filma Propad

petek, 14.9., ob 20h projekcija dok. filma Yes men popravita svet

sobota, 15.9., ob 20h projekcija filmov Ameriške sanje in Raj ali opustošenje

nedelja, 16.9., cel dan program na prostem, poziv k akciji, sodelovanje s sorodnimi organizacijami

Festival se bo hkrati odvijal na več prizoriščih po Sloveniji. Zaenkrat imamo v načrtu 12 lokacij: v Kopru, Piranu, Ajdovščini, Kranju, Zagorju ob Savi, Celju, Murski Soboti, Rušah ter po dve v Ljubljani in Mariboru. Nedeljski program pa se bo odvijal le na treh osrednjih prizoriščih, ki bodo v Piranu, Ljubljani in Mariboru. Ta dan bo v okviru festivala tudi najbolj ključen, saj bo namen nedeljskega programa v sodelovanju z ostalimi organizacijami pozivati k akciji in tako aktivirati čim večje število ljudi. Stremimo k temu, da bi v sam filmski del festivala (od četrtka do sobote) vključili še čim večje število dodatnih lokacij, ki bodo s projekcijami zgoraj naštetih filmov podprle naš program. Tako pridejo v poštev tudi razni mladinski in kulturni centri, pa trgi, lokali ipd. Projekcije na prostem so na tem mestu še posebej zaželjene.

Pozivamo vse podpornike naših prizadevanj, da nam na tem mestu priskočite na pomoč. Kdor bi lahko v svojem kraju organiziral javno predvajanje zgoraj naštetih filmov (ob navedenih datumih in urah), naj nam piše na info@duh-casa.si, da se dogovorimo za prevzem DVD-jev ter informativnega gradiva (letaki, plakati…).