Tudi Računalnikom za socialno ogrožene lahko namenite 0,5 % dohodnine!

1. 12. 2015 Simona Knavs Comments

Flattr this!

Društvo Duh časa se je pridružilo programu Naložbe 0,5 %, ki omogoča organizacijam, ki nimajo statusa delovanja v javnem interesu, da pridobijo donatorska sredstva iz dohodnine za izvajanje družbeno koristnih dejavnosti. Če menite, da je dejavnost Računalniki za socialno ogrožene ena takih, nam lahko tudi na ta način pomagate pri zbiranju sredstva za njeno delovanje.

Po podatkih finančne uprave se je doslej le ena tretjina zavezancev za dohodnino odločila za uveljavitev te pravice in sicer da 0,5 % dohodnine, ki jo tako ali tako morajo odvesti, nameni splošno družbeno koristnim dejavnostim po lastni izbiri. Če torej še niste uveljavili te pravice, je zdaj pravi čas!

dohodnina
Kako?

Pisno: na Naložbe 0,5 % izpolnite svoje podatke (gumb “Namenite del svoje dohodnine”) in natisnjen ter podpisan dokument pošljite na naslov Društvo Duh časa, Trubarjeva 72, 1000 Ljubljana.

Elektronsko: preko portalala E-davki oddate elekronski obrazec “Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije”, ga shranite na vaš računalnik ter ga pošljete na naslov: info@duh-casa.si s pripisom, da dohodnino namenjate za dejavnost Računalniki za socialno ogrožene, Društva Duh časa (partner št. 145).

Hvala!
Coins in a Glass Jar --- Image by © Royalty-Free/Corbis